Hoe het allemaal begon

Ruim 70 jaar geleden heeft Frans van de Weerdt de bakkerij (destijds bakkerij Stroom) in Amby gekocht en is hij begonnen met het waarmaken van zijn droom. De bakkerij en winkels werden vernieuwd, het assortiment werd vergroot en zo ontstond Bakkerij van de Weerdt in Amby. Frans wilde een bakkerij creeën waar ze bekend zouden staan om de beste broden, vlaai en gebak. De bakkerij groeide dan ook al snel uit tot een begrip ik de streek.

In 1971 nam Theo van de Weerdt samen met zijn vrouw Ans Sijen de bakkerij over. Maar Frans bleef tot jaren na zijn pensioen nog meehelpen in de zaak. In de jaren nadat ze de bakkerij hebben overgenomen is de bakkerij steeds groter geworden en zijn ook de kinderen (Jacqueline, Rocco, Mickey en Angela) mee gaan helpen. 

Jacqueline wilde graag een eigen zaak en start in 1993 haar eigen winkel in Heer, waar ze jaren plezier aan heeft gehad. Later in 1996 is Rocco in de VOF getreden en nam hij in 2007 samen met zijn vrouw Jacqueline Loffeld de bakkerij in Amby over van zijn ouders. 

Rocco en Jacqueline hebben de opvolgende jaren veel veranderd en zijn zo ook begonnen met het uitbreiden van de winkels. In 2010 hebben ze een tweede winkel in het centrum van Amby geopend ”Neve de deur”, omdat de bezorgers (Wiel en Marjés) na lange jaren met pensioen gingen. 

Hedendaags ambachtelijk vakmanschap, recepten “van toen” & smaak als “vanouds”, gecombineerd met hoogwaardige en eerlijke ingrediënten. Dat is waar wij als Bakkerij van de Weerdt voor staan. ”Unne echte weremme bekker”…